Monday, 4 April 2011

aku dinoda!!!!

selamat rehat sume blogger-blogger . aku baru pas lunch . makan makanan Thai bunyi cam gempakk kan ? padahal makan tomyam jep .hihihi sedap jugak la . rase die sangat pekat and boleh meleleh air hidung dibuatnye . especially makan time panas-panas . berpeluh + pedas = syieda selekeh . agagaga ^_^

bukan nak cerite bab makan tengah-tengah hari nieh , bukan jugak nak cerite perot aku sakit sebab makan benda pedas , bukan jugak nak cerite pasai aku beli jambu batu RM3 kat tempat aku makan tadi , and bukan jugak nak gtau aku nak beli cincin but sume saiz besar , tapi nak cerite PAGI TADI capslock kejadian dalam LRT time nak datang keje . wahhhhh . . kan maen . . . meh nak cerite . scroll ke bawah yep ? maen-maen la aku nieh !!

pagi tadi iaitu hari Isnin 4.4.11 . aku nekad nak ke opis awal dari biase 7.33am dah kuar rumah , salu 7.45am kunonnye xnak duduk dalam tin sardin dalam LRT if lambat naek mesti orang ramai berhimpit-himpit, bau macam-macam alih-alih bile aku sampai jep LRT ade technical problems . hadoiiii terpaksa menunggu kat station tuu dalam LRT selama 30 minit sebelom bergerak perlahan=-lahan = sipot sedot . aku terpaksa berhimpit-himpit jugak . uwaaaaaaaa . . . sedihhhh . .

tetibe sampai ke station ke-2 ade la mamat nieh naek LRT . even dah sesak ngan orang , die naek jugak . die selit-selit sampai la kat dalam LRT kat belakang aku , dekat sangat-sangat dengan toooottt aku . adehhhhh macam nak lari jep , tapi dah xleh nak gerak langsung . aku terpaksa tahan . sampai station ke-3 LRT tuu tetibe terbrek aiyoooooo!!! die melekat kat toooottt aku !!!!!!! uwaaaaa . . . aku dicabul dalam LRT !!! nak nangis . aku sebelah aku pun terkene gak , means aku sebelah ,akak tuu sebelah . kitorang pandang die , die siap senyum !! macam nak kene pelempang jep mamat gatai , gedik nak mam*** tuuu . .!!! naseb baek die turun station berikutnye . aku and akak tuu melepaskan nafas lega dengan amat berat . 

bile aku sampai kat LRT station dekat tempat aku keje , dah jam 9.00am 1jam 30minit dalam LRT!!! and aku ternoda !!! naik je opis mata dah berkaca takot kene marah and takot gaji dipotong gak . ekekekeke alih-alih ade abang tuu pun datang lambat . kecoh 1 opis LRT , KOMUTER ade technical problems . huhhhhhh selamat dunia aku . cerah kembali . . . aku terase nak nangis sebab kejadian pagi tadi !!

uwaaaaaaaaaa . . . .. 

p/s : ikhtibar , make sure if dalam tren or ape2 jauhkan diri dari laki-laki yang suke amik kesempatan . tengok muke pun dah tahu jenis miang !!!!

Sunday, 3 April 2011

bau longkang !!!


selamat tengah hari sume . . tengah hari ke petang dah nieh ? aiyaaaa . . ucapan selamat nieh bukan bermakna aku baru bangun tido , bukan bermakna aku baru bekpes , and bukan jugak bermakna aku pemalas agagaga saje entry hari nak cerite pasai malam tadi planning nak ke Danau dengan dak-dak nieh sume . aku punyalah tunggu diorang dari kul12 sampai kul2 sampai tertido-tido la . letih sangat diorang lambat datang . hahaha bukan letih yang aku nak cerite , tapi naluri untuk aku tido tuu terlalu kuat . ekekeke entah diorang datang ke x aku xsure la plak . yang aku tau sedar-sedar dah kul8 pagi . aiyaaaa . . !! ayam dah berkokok sampai tekak dah koyak , punyalah aku xbangun . kat kl ada plak ayam kannn?hahahhah

pagi-pagi nieh aku dah bekpes dengan megi . kunonnye xda makanan dalam rumah . sebenarnye aku xnak gtau korang yang aku malas nak g beli makanan . hikhik punyelah sedap megi tuu aku makan sampai licin mangkuk tuu . sampai ke dasar mangkuk la . menandakan aku telah berada d tahap kelaparan yang amat sangat . megi yang tersedap tuu adalah megi berperisa tomyam . ahhahaha

okay aku nak cakap kat korang-korang la . if korang nak dengar . lau xnak dengar sila lah tutup telinga anda tapi mata tetap kene tatap ape aku dah tulis nieh tau ? sebenarnye bile aku salu makan megi . means pagi petang tengah hari malam aku makan megi every time aku terasa semacam je tekak aku . bukan bererti mulut aku berbusuk hari-hari gosok k? some time terase semacam bau longkang . padahal bile aku hembus kat tapak tangan xda la bau busuk sangat bau tempoyak jep . ekekeke ok .. tipu korang jep . aku xmakan tuu sume , petai lagi la xmakan , name je orang kampung seyes . aku terase like longkang dalam tekak aku nieh . lau korang xnak caye , try korang amalkan dalam seminggu or 3hari makan megi tanpa ok di ingatkan lagi sekali TANPA di capslock tanpa makan nasi . okay ? if korang xda ape-ape rase maybe aku ade masalah dengan tekak aku la nieh . so ape lagi , nak g anta workshop jap tekak nieh .

okay daaa . .

p/s : if terasa nak wat sila lah . tapi lau korang ase xnak , tolonglah percaye cakap aku ^_^

Saturday, 2 April 2011

Wan datang cini

 
nak dengar cerite tergempar x and terharu x ? nak gtau korang nieh . Wan Hazel datang jenguk blog aku nieh . die datang . seyes weyh . . xcaye ?! buktinye kat cbox aku sebelah nieh haa . . die datang . . ciap kaci tips untuk aku lagi weyh . wahhhh terbangga nye aku kat cini . ade jugak blogger hebat datang melawat aku . hahahaha ketawa sambil halkum aku sakit mintak air . . 
 
 bestnye bile blog nieh dilawati oleh orang-orang laen . xkire orang baru ke orang lame . if orang lame kite berbangga . if orang baru kite berkenalan . aku xcakap if orang lame datang aku terus berbangga tanpa mintak autograph diorang . disamping tuu boleh jugak aku nieh tumpang glemer . agagagaga macam nak tepok kepala aku je kan?hikhik 
 
aku nak sangat berkenalan dengan blogger-blogger len . tapi aku xreti nak cari diorang . and 1 more things . bile aku follow, nape diorang xnak follow aku lik ? ke aku patot mintak diorang follow aku ? tapi tuu macam memintak-mintak je kan? macam xikhlas jep . opssssss . . macam la aku nieh ikhlas . aku follow blog yang aku tau je .yang aku xtau macam mana nak follow korang yek ? bak cini link korang . wakakaka . . 

Wan Hazel , aku tau die sorang yang kreatif . tengok blog pun dah tau . hikhik padahal tadi ade baca cikit sai die . agagagaga korang tertipu  die kire keatif la weyh . macam2 die wat . semalam-malam aku ade tanye die nape akunye ade problem dekat follower . nahhhhh semalam die kaci aku link untuk settlekan . haaaa . . lau korang ade nak pikir wat camtuu ? lau ade korang kreatif like Wan la . . hahaha 

okay aku dah nak ciap nak g Danau dengan BF aku and housemate aku , and kawan-kawan die . g ramai-ramai lah . ape korang ingat aku nieh jahat giler sangat ke ? xbek tau ?ekekekeke okay . . semalam malam korang . and happy holiday . . ^_^

shopping vs gaji

nape setiap kali orang sebut gaji mesti orang akan kaitkan dengan shopping ? or sebut sai shopping mesti cakap jugak sai gaji ? macam aku nieh jugak lah . nak beli barang ape-ape mesti nak tunggu awal bulan coz gaji dah masyukkk . time tuu mula la berangan-angan mat jenin aku nieh . nak beli itu ini . dah tuu beli macam-macam sampai xingat yang awak tuu ade lagi 29 hari lagi sebelom gaji laen nak masyukkk . membeli seolah-olah esok dapat lagi gaji . kiri-kanan tangan dah penuh , xcukup dengan tuu , tangan orang sebelah pun kene jugak . hahhahaa . punyelah bershopping . haduhhhhh . . . 
lau dengan mak aku kat kampung nieh , kompom kene marah . hikhikhik . okay bukan aku nak kutuk sesape . and bukan juga niat ku  nak mengaibkan sesiapa . aku cume nak bagitau korang yang aku dah dapat gaji . and nak g shopping dengan pakwe aku . bukan nak g shopping, tp dah g dah pun . hikhik
 
hari nieh aku dengan pakwe aku g Time Square shopping . ala . . kunonnye dapat gaji nak beli barang umah . hikhik . . tapi aku beli baju , seluar , kasot , belt , handbag , banyak la jugak aku beli barang . hukhuk . bukan ape , aku nieh spesis xleh tengok barang kat kedai . sume nak , sume cantek , sume comey nak yang comey aje . . bile dah habis shopping dalam kul4 beransur balik la aku dengan pakwe aku nieh . die tersangatlah gembira sebab dapat belikan aku sume nieh . hahahaha 

sesampai aku kat rumah sewa aku , tanpa membuang masa aku tutup pintu umah , dengan lahap nye teros aku try baju yang aku beli sekali dengan handbag . hahaha alangkah xsenonohnye diriku ini . mari ketawakan aku kuat-kuat ! hahaha pakwe aku cakap malam karang nak ajak aku g Danau . kunonnye nak cari lagi ape-ape yang aku nak . kat Danau tuu boleh dikatakan baju murah-murah . orang-orang suke membeli teros belah kat sane . haaaa . . don noe if kat citu bundle or x . orang cakap kite ukur baju dibadan sendiri . macam aku gaji xseberape nape nak membeli baju yang mahal-mahal dak ? korang yang tau mana-mana tempat yang ade jual baju murah-murah xda la murah sangat , bukan bundle . gtau la aku . . 
 
gambar-gambar aku belom diuploadkan lagi disebabkan kekangan masa yang amat sangat . jadi malam nieh aku nak edit beberapa part dalam blog aku nieh . ditambah dengan tenet yang tersangat lembap , terpaksalah aku menahan diri nieh dari teros naik angin , api , air , tanah  sume yek ? okay . . aku nak edit dulu gambar-gambar aku yang buruk nieh untuk korang tengok . xda la korang cakap aku nieh blogger xda muke . hikhik . 
 
okay . selamat malam . and bershopping sempena gaji dah masuk . ^_^


Friday, 1 April 2011

LRT incident





  dalam hati : boring sangat-sangat + ngantok sangat-sangat = nak tido . . zzzzzz


dalam perjalanan balik rumah aku dengan LRT terasa sangat-sangat boring . sebelom nieh aku balik orang ramai dalam LRT leh menjamu mata , tapi hari nieh adalah penghulu segala hari , maka aku kenalah berpuasa . agagaga terasa nak tepok dahi aku x ? hikhik lagipun dalam LRT orang xramai macam hari-hari biase . so xda la rase terhimpit-himpit . macam biase laluan dari tempat keje aku teros ke LRT station dekat ngan rumah aku . 1/2 hour jugak la . aku lebih suke berdiri dari duduk . if duduk kang nampak nenek ke , akak mengandung ke, orang sakit ke, aku takot kejadian yang lepas terjadi lagi . hurmmm nak tau kejadian ape ? meh aku nak story kat korang nieh .

macam hari-hari biase aku akan naek LRT dari tempat keje sampai lah ke tempat tinggal aku . time tuu aku tengah duduk . sampai je dekat LRT KLCC, ade akak mengandung tuu masuk , aku bangun la nak kaci tempat duduk pada die, alih-alih ade akak yang sihat walafiat walepat liat nie teros duduk dengan lajunye . belom sempat nak berkata-kata . aku dengan akak mengandung tuu pandang die, die nak bangun kunonnye nak kaci akak tuu duduk la, tapi akak mengandung cakap "xpe2 . . " dengan xada rasa bersalah dalam diri die, die duduk semula, kejap je aku pandang die semula . . lorhhhhh dah tido . aduhaiii akak nieh .

moral dari cini yang aku dapat titip sedikit, andai kata ade orang lagi memerlukan dari kite, ape salahnye kite berkorban . mungkin hari nieh hari diorang dapat tempat duduk dari kite . tapi kite xtau akan datang orang yang same akan membalas kepada kite or saudara-mara kite . right?!!

p/s : tangan memberi adalah lebih baik dari tangan yang menerima . .


peti ais dan mak


hari nieh dah 1 April 2011 . macam mana dengan kehidupan kite sekarang ? adakah baik dari sebelom nieh ? adakah sebelom nieh lagi baik ? nahhhh ape aku merepek nieh?tolong ketok kepala aku kuat-kuat macam mana dengan kehidupan aku sendiri ? aku baru menetap di Kuala Lumpur nieh dalam 6 bulan . rumah sewa pun baru duduk , boley dkatakan sume barang still baru lagi la . ececehh . . nak cakap yang aku nie baru nak idop berdikari tanam kari kat belakang umah aku tuu . hikhik . . g lik keje mau bejalan kaki hari-hari . aku ade ngadu pada mak aku :



  Perbualan 2 Beranak dalam loghat Kedah

syieda : mak , cek penat jalan kaki lik qeja la  dalam erti kata lain mintak mak aku anta moto kapcai kat aku la . .  
mak : qumah hang dengan LRT bukan jauh mana pun . jalan kaki ja la . nak hantaq satg sapa nak bawak p ? 
syieda : alaaa . . mak pos la . . boley la mak . masih memujuk kunonnya mak aku akan bersimpati makan capati la .  
mak :  xyah la syieda . kat sana qamai oqang jalan kaki . selamat jugak jalan kaki . boleh la hang senaman sikit . tah2 koi gemok apa . hehehehe mak aku gelak aku makin gemok . . uwaaaa makkkkk  
syieda : xda la gemok sangat mak . yala . . cek p qeja jalan kaki ja . leh senaman bagi badan kuquih sikit . ayat nak sedapkan hati 



moral kat cini . jangan meminta2 barang andai kata tidak terlalu penting . masih ade alternative lain kan ?

nieh haaa . . semalam aku g cari sebiji peti ais untuk menghilangkan rase kuciwa d hati . naahhh amik sebiji peti ais dah mendarat kat umah sewa aku . yay2 . . . aku tersangat suke sebab dah ade peti ais . leh makan ais krim salu . biar sampai gigi terjatuh sebab makan ais krim banyak sangat . biar gigi aku jadi macam gigi arnab . leh gtau mak aku , aku majuk ngan mak aku sambil bawa diri beli peti ais . padahal mak aku sikit xheran , ayah aku dah belikan die peti ais lagi besar dari aku . ishhhh bongkak nye anak Mat Saad nieh . macam nak kene tepok je dahi die . .


hari nie aku ade masuk blog Yuyu Zulaikha . aiyaaa2 . . itu baek punye blog maa . followers die dah mencecah 5k follower . aku nieh baru 1 follower , which is Niza . kami berdua same-same new blogger . hikhik . die ramai lagi dari aku nieh . Yuyu nieh orang Kedah jugak kan ? aku pun orang Kedah gak . nak tumpang glemer ngan Yuyu la nieh . agagaga sekali tengok blog aku ngan Yuyu dah nak same lak . ade pink2 . but Yuyu i like pink and cyan . kang Yuyu tembak aku ngan senapang patah die sebab aku ikot warna tema die . xberani nak ikot . xtipu .


pada kawan-kawan yang baru follow aku, or aku dah follow korang , selamat berkenalan dan selamat berblogging ^_^


p/s : aku link2 kan name yang besar-besar nieh bukan nak tumpang femes . tapi aku suke cara diorang wat blog diorang . aku nak jadikan diorang idola aku . boleh kan ? muke mengharap . . . .