Monday, 4 April 2011

aku dinoda!!!!

selamat rehat sume blogger-blogger . aku baru pas lunch . makan makanan Thai bunyi cam gempakk kan ? padahal makan tomyam jep .hihihi sedap jugak la . rase die sangat pekat and boleh meleleh air hidung dibuatnye . especially makan time panas-panas . berpeluh + pedas = syieda selekeh . agagaga ^_^

bukan nak cerite bab makan tengah-tengah hari nieh , bukan jugak nak cerite perot aku sakit sebab makan benda pedas , bukan jugak nak cerite pasai aku beli jambu batu RM3 kat tempat aku makan tadi , and bukan jugak nak gtau aku nak beli cincin but sume saiz besar , tapi nak cerite PAGI TADI capslock kejadian dalam LRT time nak datang keje . wahhhhh . . kan maen . . . meh nak cerite . scroll ke bawah yep ? maen-maen la aku nieh !!

pagi tadi iaitu hari Isnin 4.4.11 . aku nekad nak ke opis awal dari biase 7.33am dah kuar rumah , salu 7.45am kunonnye xnak duduk dalam tin sardin dalam LRT if lambat naek mesti orang ramai berhimpit-himpit, bau macam-macam alih-alih bile aku sampai jep LRT ade technical problems . hadoiiii terpaksa menunggu kat station tuu dalam LRT selama 30 minit sebelom bergerak perlahan=-lahan = sipot sedot . aku terpaksa berhimpit-himpit jugak . uwaaaaaaaa . . . sedihhhh . .

tetibe sampai ke station ke-2 ade la mamat nieh naek LRT . even dah sesak ngan orang , die naek jugak . die selit-selit sampai la kat dalam LRT kat belakang aku , dekat sangat-sangat dengan toooottt aku . adehhhhh macam nak lari jep , tapi dah xleh nak gerak langsung . aku terpaksa tahan . sampai station ke-3 LRT tuu tetibe terbrek aiyoooooo!!! die melekat kat toooottt aku !!!!!!! uwaaaaa . . . aku dicabul dalam LRT !!! nak nangis . aku sebelah aku pun terkene gak , means aku sebelah ,akak tuu sebelah . kitorang pandang die , die siap senyum !! macam nak kene pelempang jep mamat gatai , gedik nak mam*** tuuu . .!!! naseb baek die turun station berikutnye . aku and akak tuu melepaskan nafas lega dengan amat berat . 

bile aku sampai kat LRT station dekat tempat aku keje , dah jam 9.00am 1jam 30minit dalam LRT!!! and aku ternoda !!! naik je opis mata dah berkaca takot kene marah and takot gaji dipotong gak . ekekekeke alih-alih ade abang tuu pun datang lambat . kecoh 1 opis LRT , KOMUTER ade technical problems . huhhhhhh selamat dunia aku . cerah kembali . . . aku terase nak nangis sebab kejadian pagi tadi !!

uwaaaaaaaaaa . . . .. 

p/s : ikhtibar , make sure if dalam tren or ape2 jauhkan diri dari laki-laki yang suke amik kesempatan . tengok muke pun dah tahu jenis miang !!!!

Sunday, 3 April 2011

bau longkang !!!


selamat tengah hari sume . . tengah hari ke petang dah nieh ? aiyaaaa . . ucapan selamat nieh bukan bermakna aku baru bangun tido , bukan bermakna aku baru bekpes , and bukan jugak bermakna aku pemalas agagaga saje entry hari nak cerite pasai malam tadi planning nak ke Danau dengan dak-dak nieh sume . aku punyalah tunggu diorang dari kul12 sampai kul2 sampai tertido-tido la . letih sangat diorang lambat datang . hahaha bukan letih yang aku nak cerite , tapi naluri untuk aku tido tuu terlalu kuat . ekekeke entah diorang datang ke x aku xsure la plak . yang aku tau sedar-sedar dah kul8 pagi . aiyaaaa . . !! ayam dah berkokok sampai tekak dah koyak , punyalah aku xbangun . kat kl ada plak ayam kannn?hahahhah

pagi-pagi nieh aku dah bekpes dengan megi . kunonnye xda makanan dalam rumah . sebenarnye aku xnak gtau korang yang aku malas nak g beli makanan . hikhik punyelah sedap megi tuu aku makan sampai licin mangkuk tuu . sampai ke dasar mangkuk la . menandakan aku telah berada d tahap kelaparan yang amat sangat . megi yang tersedap tuu adalah megi berperisa tomyam . ahhahaha

okay aku nak cakap kat korang-korang la . if korang nak dengar . lau xnak dengar sila lah tutup telinga anda tapi mata tetap kene tatap ape aku dah tulis nieh tau ? sebenarnye bile aku salu makan megi . means pagi petang tengah hari malam aku makan megi every time aku terasa semacam je tekak aku . bukan bererti mulut aku berbusuk hari-hari gosok k? some time terase semacam bau longkang . padahal bile aku hembus kat tapak tangan xda la bau busuk sangat bau tempoyak jep . ekekeke ok .. tipu korang jep . aku xmakan tuu sume , petai lagi la xmakan , name je orang kampung seyes . aku terase like longkang dalam tekak aku nieh . lau korang xnak caye , try korang amalkan dalam seminggu or 3hari makan megi tanpa ok di ingatkan lagi sekali TANPA di capslock tanpa makan nasi . okay ? if korang xda ape-ape rase maybe aku ade masalah dengan tekak aku la nieh . so ape lagi , nak g anta workshop jap tekak nieh .

okay daaa . .

p/s : if terasa nak wat sila lah . tapi lau korang ase xnak , tolonglah percaye cakap aku ^_^

Saturday, 2 April 2011

Wan datang cini

 
nak dengar cerite tergempar x and terharu x ? nak gtau korang nieh . Wan Hazel datang jenguk blog aku nieh . die datang . seyes weyh . . xcaye ?! buktinye kat cbox aku sebelah nieh haa . . die datang . . ciap kaci tips untuk aku lagi weyh . wahhhh terbangga nye aku kat cini . ade jugak blogger hebat datang melawat aku . hahahaha ketawa sambil halkum aku sakit mintak air . . 
 
 bestnye bile blog nieh dilawati oleh orang-orang laen . xkire orang baru ke orang lame . if orang lame kite berbangga . if orang baru kite berkenalan . aku xcakap if orang lame datang aku terus berbangga tanpa mintak autograph diorang . disamping tuu boleh jugak aku nieh tumpang glemer . agagagaga macam nak tepok kepala aku je kan?hikhik 
 
aku nak sangat berkenalan dengan blogger-blogger len . tapi aku xreti nak cari diorang . and 1 more things . bile aku follow, nape diorang xnak follow aku lik ? ke aku patot mintak diorang follow aku ? tapi tuu macam memintak-mintak je kan? macam xikhlas jep . opssssss . . macam la aku nieh ikhlas . aku follow blog yang aku tau je .yang aku xtau macam mana nak follow korang yek ? bak cini link korang . wakakaka . . 

Wan Hazel , aku tau die sorang yang kreatif . tengok blog pun dah tau . hikhik padahal tadi ade baca cikit sai die . agagagaga korang tertipu  die kire keatif la weyh . macam2 die wat . semalam-malam aku ade tanye die nape akunye ade problem dekat follower . nahhhhh semalam die kaci aku link untuk settlekan . haaaa . . lau korang ade nak pikir wat camtuu ? lau ade korang kreatif like Wan la . . hahaha 

okay aku dah nak ciap nak g Danau dengan BF aku and housemate aku , and kawan-kawan die . g ramai-ramai lah . ape korang ingat aku nieh jahat giler sangat ke ? xbek tau ?ekekekeke okay . . semalam malam korang . and happy holiday . . ^_^

shopping vs gaji

nape setiap kali orang sebut gaji mesti orang akan kaitkan dengan shopping ? or sebut sai shopping mesti cakap jugak sai gaji ? macam aku nieh jugak lah . nak beli barang ape-ape mesti nak tunggu awal bulan coz gaji dah masyukkk . time tuu mula la berangan-angan mat jenin aku nieh . nak beli itu ini . dah tuu beli macam-macam sampai xingat yang awak tuu ade lagi 29 hari lagi sebelom gaji laen nak masyukkk . membeli seolah-olah esok dapat lagi gaji . kiri-kanan tangan dah penuh , xcukup dengan tuu , tangan orang sebelah pun kene jugak . hahhahaa . punyelah bershopping . haduhhhhh . . . 
lau dengan mak aku kat kampung nieh , kompom kene marah . hikhikhik . okay bukan aku nak kutuk sesape . and bukan juga niat ku  nak mengaibkan sesiapa . aku cume nak bagitau korang yang aku dah dapat gaji . and nak g shopping dengan pakwe aku . bukan nak g shopping, tp dah g dah pun . hikhik
 
hari nieh aku dengan pakwe aku g Time Square shopping . ala . . kunonnye dapat gaji nak beli barang umah . hikhik . . tapi aku beli baju , seluar , kasot , belt , handbag , banyak la jugak aku beli barang . hukhuk . bukan ape , aku nieh spesis xleh tengok barang kat kedai . sume nak , sume cantek , sume comey nak yang comey aje . . bile dah habis shopping dalam kul4 beransur balik la aku dengan pakwe aku nieh . die tersangatlah gembira sebab dapat belikan aku sume nieh . hahahaha 

sesampai aku kat rumah sewa aku , tanpa membuang masa aku tutup pintu umah , dengan lahap nye teros aku try baju yang aku beli sekali dengan handbag . hahaha alangkah xsenonohnye diriku ini . mari ketawakan aku kuat-kuat ! hahaha pakwe aku cakap malam karang nak ajak aku g Danau . kunonnye nak cari lagi ape-ape yang aku nak . kat Danau tuu boleh dikatakan baju murah-murah . orang-orang suke membeli teros belah kat sane . haaaa . . don noe if kat citu bundle or x . orang cakap kite ukur baju dibadan sendiri . macam aku gaji xseberape nape nak membeli baju yang mahal-mahal dak ? korang yang tau mana-mana tempat yang ade jual baju murah-murah xda la murah sangat , bukan bundle . gtau la aku . . 
 
gambar-gambar aku belom diuploadkan lagi disebabkan kekangan masa yang amat sangat . jadi malam nieh aku nak edit beberapa part dalam blog aku nieh . ditambah dengan tenet yang tersangat lembap , terpaksalah aku menahan diri nieh dari teros naik angin , api , air , tanah  sume yek ? okay . . aku nak edit dulu gambar-gambar aku yang buruk nieh untuk korang tengok . xda la korang cakap aku nieh blogger xda muke . hikhik . 
 
okay . selamat malam . and bershopping sempena gaji dah masuk . ^_^