Wednesday, 30 March 2011

starting

dengan x tahu asal usul aku , SYIEDA yakni tuan empunya blog datang dan memulakan perjalanan baru aku kat cini . pada sesiapa yang penah nampak , jumpa atau terserempak dengan aku , tentu kenal aku ececeh buget aku nie ada market kat blog la sebelum nie . hikhik . . . okay xmo cite yang lame-lame .

nieh aku ade story nak gtau sape-sape yang nak tau la kan? hari nie adalah 1st Anniversary Syieda and Gjoy . nak aku story cikit la pasal Gjoy a.k.a budak gemok nieh .
kenal baru je 4 hari then die decide nak couple ngan aku . but time tuu aku main-main tarik tali ngan die . amarah die kan maen la . terus die hilangkan diri . tapi aku dengan muka xmalunya g cari die lagi . haaaahhh tengok sekarang . dah setahun dah . if aku still wat xtau , mungkin sampai sekarang aku bujang terang tang tang lagi . hikhik opppsss tergedik lak aku . 
1st aku buat blog nieh aku teros terjah ke blog abg Ben Ashaari , akak Fatin Liyana and Wan Hazel . sedikit sebanyak info untuk aku amik telahpun aku curi secara halal dari blog diorang . hikhik . akak and wan dont angry-angry maa . . hikhik thanks for both or you . lebiu ketat-ketat .

blog abd Ben Ashaari : blog nie aku dah penah tengok dah sebelom nieh . kawan-kawan aku cakap die adalah yang terhebat and terbaeekkk dalam dunia blogger . before this aku just tengok je xleh nak follower coz aku bukan blogger . hikhik sekarang dengan sah aku dah jadi blogger , aku nak follow abg abg Ben sampai la die xnak tengok aku lagi . hikhik . . boley kan abg Ben ?

blog akak Fatin Liyana : die sangatlah cantek . aku suke tengok muke die . putih bersih , xda jerawat , and warna kulit yang sekata  . banyak tip-tip kecantekan yang die kongsi . nak tengok and amalkan , meh le . . tetibe aku berangan nak je aku jadi macam akak nie . muke cantek . xpe akak . . esok luse dah dapat gaji syieda akan pergi cari barang untuk cantekkan and bersihkan kulit muke nie . pastu tunjuk kat akak hikhik . . dengan lagak sombongnye . . too akak Fatin Liyana , kongsi cikit nak jadi cam akak . hikhik . . dengan gaya mengharap . . follower akak nie dah 18,906 orang time aku tengok hari nieh la . even die cite sai kehidupan die je , tapi camne nak dapat jutaan follower cam tuu ye akak ? sesimple yang mungkin blog akak nie . seyes la . syieda suke blog akak tau ? nak autograph . . 


blog Wan Hazel : blog wan nie banyak toturial yang baik-baik untuk blogger baru cam aku nieh . tadi pun dah amik 3 totu dari wan . hikhik . thanks wan . blog nie banyak tip-tip untuk mencantekkan blog sendiri . aku nak sesimple je , lau banyak kang orang nak tengok serabut lak . tapi blog wan even banyak benda , seyes nampak cantek and still nampak xserabut . pandai die decorate kan ? nak puji blog yang patut dipuji bukan atas sebab takot die marah or what . 


orang tua-tua cakap kene ukur baju dibadan sendiri . aku nie blogger baru yang masih nak belajar bertahtih . tapi dah ade impian nak menjadi seperti diorang tuu . ape salahnye aku nak pasang impian untuk jadi cam diorang kannn??? haaa . . . to abg Ben , akak Fatin , and Wan . sudi-sudilah datang ke teratak syieda nie .

p/s : abg Ben , akak Fatin , and Wan jangan marah sebab post pasai korang sume  ye ? just nak jadikan azam untuk terus berblogging . . nice to meet u all . . ^_^