Wednesday, 30 March 2011

starting

dengan x tahu asal usul aku , SYIEDA yakni tuan empunya blog datang dan memulakan perjalanan baru aku kat cini . pada sesiapa yang penah nampak , jumpa atau terserempak dengan aku , tentu kenal aku ececeh buget aku nie ada market kat blog la sebelum nie . hikhik . . . okay xmo cite yang lame-lame .

nieh aku ade story nak gtau sape-sape yang nak tau la kan? hari nie adalah 1st Anniversary Syieda and Gjoy . nak aku story cikit la pasal Gjoy a.k.a budak gemok nieh .
kenal baru je 4 hari then die decide nak couple ngan aku . but time tuu aku main-main tarik tali ngan die . amarah die kan maen la . terus die hilangkan diri . tapi aku dengan muka xmalunya g cari die lagi . haaaahhh tengok sekarang . dah setahun dah . if aku still wat xtau , mungkin sampai sekarang aku bujang terang tang tang lagi . hikhik opppsss tergedik lak aku . 
1st aku buat blog nieh aku teros terjah ke blog abg Ben Ashaari , akak Fatin Liyana and Wan Hazel . sedikit sebanyak info untuk aku amik telahpun aku curi secara halal dari blog diorang . hikhik . akak and wan dont angry-angry maa . . hikhik thanks for both or you . lebiu ketat-ketat .

blog abd Ben Ashaari : blog nie aku dah penah tengok dah sebelom nieh . kawan-kawan aku cakap die adalah yang terhebat and terbaeekkk dalam dunia blogger . before this aku just tengok je xleh nak follower coz aku bukan blogger . hikhik sekarang dengan sah aku dah jadi blogger , aku nak follow abg abg Ben sampai la die xnak tengok aku lagi . hikhik . . boley kan abg Ben ?

blog akak Fatin Liyana : die sangatlah cantek . aku suke tengok muke die . putih bersih , xda jerawat , and warna kulit yang sekata  . banyak tip-tip kecantekan yang die kongsi . nak tengok and amalkan , meh le . . tetibe aku berangan nak je aku jadi macam akak nie . muke cantek . xpe akak . . esok luse dah dapat gaji syieda akan pergi cari barang untuk cantekkan and bersihkan kulit muke nie . pastu tunjuk kat akak hikhik . . dengan lagak sombongnye . . too akak Fatin Liyana , kongsi cikit nak jadi cam akak . hikhik . . dengan gaya mengharap . . follower akak nie dah 18,906 orang time aku tengok hari nieh la . even die cite sai kehidupan die je , tapi camne nak dapat jutaan follower cam tuu ye akak ? sesimple yang mungkin blog akak nie . seyes la . syieda suke blog akak tau ? nak autograph . . 


blog Wan Hazel : blog wan nie banyak toturial yang baik-baik untuk blogger baru cam aku nieh . tadi pun dah amik 3 totu dari wan . hikhik . thanks wan . blog nie banyak tip-tip untuk mencantekkan blog sendiri . aku nak sesimple je , lau banyak kang orang nak tengok serabut lak . tapi blog wan even banyak benda , seyes nampak cantek and still nampak xserabut . pandai die decorate kan ? nak puji blog yang patut dipuji bukan atas sebab takot die marah or what . 


orang tua-tua cakap kene ukur baju dibadan sendiri . aku nie blogger baru yang masih nak belajar bertahtih . tapi dah ade impian nak menjadi seperti diorang tuu . ape salahnye aku nak pasang impian untuk jadi cam diorang kannn??? haaa . . . to abg Ben , akak Fatin , and Wan . sudi-sudilah datang ke teratak syieda nie .

p/s : abg Ben , akak Fatin , and Wan jangan marah sebab post pasai korang sume  ye ? just nak jadikan azam untuk terus berblogging . . nice to meet u all . . ^_^



2 comments:

kuperludia said...

hehe..welcome to da world of blogger shieda...!

act sy dulu wt juz ska2...nk lps prasaan kt situ..tp skank dh mcm suka lak jln2 tgk blog owg...

so, wish gudluck to u..

nnt jd mcm abg ben, ujang, yuyu,,,fatin n rmai lg la...dowg mmg bes...ok... =)

SYIEDA said...

yup...tq niza...
hope leh ikut diorg..hikhik